1. Sal

Hvis i er flere der gerne vil bo sammen, er 1. salen hos Belzoe et godt bud.
1. salen rummer nemlig 3 væreler, alle med plads til 2 personer.

        

Der er et fælles badeværelse med bruser samt køkken og stue som er i ét.
I køkkenet finders der køle-fryseskab, komfur, ovn og opvaskemaskine. I opholdsstuen findes der TV, DVD og fri internetadgang. Der er ligeledes en entre og til det ene værelse er der en lille forgang.

Værelserne kan også lejes separate.

Værelserne på 1. salen er alle opkaldt efter stednavne fra Lindum Skov, som ligger blot 300 m nord for Belzoe.
Lindum Skov, på ca. 1170 ha tilhører Tjele Gods, der siden 1739 har været i slægtens Luttichaus eje.

 

Hulen (Værelse 1)

Hjortehøj, er en anselig gravhøj tæt ved Mølledalsvejen i 2. distrikt.

Ved foden af denne gravhøj boede der i en perioden oktober 1944 og frem til maj 1945 – 3 dessertører, der var deserteret fra den tyske værnemagt. De lå ved den tyske panserafdeling i Viborg. Huleboerne, som de blev kaldt, gravede sig et tilflugtssted, der var ca. 2 m lang, 1,8 m bred og 3 m dyb. Hulen kan svagt anes i dag. Hulen blev dog dækket til efter krigen, så ingen skulle falde derned.

Det er en utrolig interessant beretning om tre mænds liv og ophold i Lindum Skov og uddrag fra flere bøger herom kan lånes, hvis interesse haves.

I 1986 kom de to af dessertørene på besøg i Lindum, for at gense området.

Quintesøen (Værelse 2)

Ikke langt fra Erikstrupvej/Drøwten. Navnet staves enkelte steder som Kvindsø eller Quintsø.

Er man til lidt gys er dette stedet. Der fortælles mange skræmmende historier om søen, hvor unge kvinder som kom i unåde efter sigende skulle have taget deres eget liv ved at gå i søen, eller sågar druknet deres børn efter fødslen.

Dog mener lokale, at det “vist” kun er skræmme historier, så man må formode at søens rette navn er Quintsø.

Ved vestenden af Quintsø ligger Rasmus Mørks Klædeskab. Rasmus Mørk myrdede en handelsmand og dennes medhjælper i Klejtrup i 1879. Det var på dette sted at Rasmus Mørk skiftede sit blodige tøj med handelsmandens, under et æbletræ – Heraf navnet Rasmus Mørks Klædeskab. Rasmus Mørk blev, antagelig den sidste der blev halshugget i Danmark i 1880. Rasmus Mørk ligger begravet på Klejtrup Kirkegård.

Søvide (Værelse 3)

I en årrække i 1900 tallet blev der drevet erhvervsfiskeri i søen. Tidligere var der også færgefart over søen.

En fæsteaftale mellem Ushus og Tjele Gods, pålagde fæsteren på Ushus at forestå færgefarten mellem Ushus på søens sydside og Søvide på søens nordside. Markvejen mellem Søvide og Lindum, kaldes i dag for Hovstien. Navnet kommer fra den tid, hvor fæstebønderne brugte vejen når de skulle på hoveriarbejde.
Færgefarten fortsatte langt op i 1900-tallet. Tidligere tog det lang tid at komme rundt om søen på land, så vandvejen var den hurtigste befordringsvej.